Vervelende bultjes, piercing gaatjes of andere oneffenheden

Iedereen kent ze wel; van die bultjes, wratjes of kleurverschillen in de huid die ervoor zorgen dat je huid er oud of vlekkerig uitziet. Ze komen bij mannen en vrouwen voor over het hele lichaam maar kunnen ook in het gelaat voorkomen. Wanneer u zich stoort aan deze wratjes, bultjes, piercing gaatjes of oneffenheden dan kunt u deze eenvoudig door mij weg laten halen.

Steelwratjes (fibromen)

Een steelwratje of fibroom is een goedaardige tumor van bindweefsel. Het zijn zachte elastische aangroeisels op de huid. De uitstulpingen zitten met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen zijn huidkleurig of bruin van kleur. Fibromen komen met name voor in ‘plooien’, bijvoorbeeld in de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borsten, in de liezen en de oksels.

Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)

Verruca seborrhoica, ook wel ouderdomswratten genoemd, is een volkomen goedaardige aangroeisel van de huid. Deze huidaandoening is het gevolg van de ouder wordende huid  Vaak bevinden deze "wratten" zich op de romp, de handruggen, onderarmen en het gelaat.

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek bekijk en beoordeel ik eerst de huidoneffenheden. Ik ben erop getraind om een goed onderscheid te kunnen maken tussen goedaardige huidtumoren en kwaadaardige huidtumoren. De diagnose van goedaardige huidtumoren is vaak eenvoudig te stellen. De behandeling kan alleen uitgevoerd worden als er geen indicatie is voor verder onderzoek. Bij twijfel verwijs ik u altijd terug naar de huisarts of dermatoloog.